DERS SEÇİMİNDE YAPILACAK İŞLEMLER VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

 

       Enstitümüzün 2024-2025 Güz Yarıyılı kayıt yenileme dönemi 16 Eylül 2024 Pazartesi -20 Eylül 2024 Cuma tarihleri arasında olup ve Ders Seçme işlemi internet ortamından yapılacaktır. Öğrencilerin aşağıdaki işlem sırasını takip etmeleri gerekmektedir:

 

      1- Öğrenci, 20 Eylül Cuma gününe kadar danışmanı ile iletişime geçerek; https://obs.aku.edu.tr/oibs/std/login.aspx adresinden;  (yeni kayıt öğrenciler Kullanıcı Adı olarak Öğrenci Numarasını, Şifre Olarak T.C. Kimlik numarasının ilk 5 rakamını kullanarak veya e devlet şifresi ile) sisteme giriş yapacaktır.

 

     2- Öğrenci, sisteme giriş yaptıktan sonra sayfasındaki menünün sol kısmında Ders ve Dönem İşlemleri bölümünden Ders Kayıt butonuna tıklayarak danışmanının bilgisi dahilinde ders seçme işlemini gerçekleştirecektir.

 

*Danışman atanması yapılmayan öğrencilerin danışmanlık hizmetleri Anabilim Dalı Başkanı tarafından yürütülecektir.

 

   *  Azami süresini geçiren veya ikinci yükseköğretim programı olarak Enstitümüze kayıt yaptıran öğrenciler (557,50 TL) Vakıfbank atm, internet bankacılığı veya şubelerinden öğrenci numaraları ile harç ücretlerini yatırdıktan sonra ders kayıtlarını yapacaklardır.

 

   * Beden Eğitimi ve Spor Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim öğrencilerinden ikinci döneme başlayacak öğrenciler toplam 30 AKTS (BTZ102 Dönem Projesi + BTZ103 Yönlendirilmiş Çalışma (Danışmanlık) + 4 tane seçmeli dersi seçip 9000 TL tahakkuk eden harcı Vakıfbanktan ödeme işlemi yaptıktan sonra kesinleştirebilirler.)

 

    *Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programı öğrencileri; İlk döneminde 30 AKTS ders seçmeleri zorunludur. Diğer dönemlerde olan öğrenciler  30 AKTS,  alttan dersleri olması halinde en fazla 45 AKTS ders seçebilirler.

 

 

KAYIT YENİLEMELER HAKKINDA  AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ MADDE 16’yı inceleyiniz.

 

 

ÖĞRENCİ NUMARANIZI ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

 

 

DERS KAYIT SİSTEMİ EĞİTİM VİDEOSU

11 Eylül 2024, Çarşamba 431 kez görüntülendi