Sevgili öğrenciler;

Enstitümüzce yapılan Lisansüstü programlara öğrenci kabulü giriş sınavı sonucunda programlara kesin kayıt hakkı kazanan asıl ve yedek adaylar aşağıda açıklanmıştır.

 

 

Sıralamalarda dikkate alınan Sonuç Puanı aşağıdaki şekilde hesaplanmaktadır:

 a) Tezsiz yüksek lisans programlarına başvuran adayların programlara yerleştirilmelerinde lisans mezuniyet notuna göre sıralama yapılır. Mezuniyet notlarının eşitliği halinde, yerleştirme sıralamasında ilgili başvuru sistemine başvuru sırası esas alınır. Ancak EABD/EASD başkanlığı tarafından talep edilmesi halinde, Sağlık Bilimleri Enstitüsü tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde bilimsel değerlendirme sınavı yapılabilir. Bilimsel değerlendirme sınavı; lisans ortalamasının %60’ı ve bilimsel değerlendirme sınav sonucunun %40’ı toplamının 100 üzerinden en az 50 puan olması koşulu aranır ve elde edilen toplam puanlarına göre sıralama yapılır. (Beden Eğitimi ve Spor Tezsiz Yüksek Lisans programı hariç diğer tezsiz yüksek lisans programlarında bilimsel değerlendirme sınavı yapılmıştır)

b) Tezli yüksek lisans programlarına başvuran adayların;

 Başarı değerlendirmesinde; ALES puanı veya GRE ya da GMAT gibi sınavlardan aldığı puanının ALES puanı karşılığının %50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının %20’si, bilimsel değerlendirme sınavı sonucunun %30’u toplamının 100 üzerinden en az 60 puan olması koşulu aranır ve elde edilen toplam puanlarına göre sıralama yapılır.

c) Doktora programlarına başvuran adayların;

 ALES puanı veya GRE ya da GMAT gibi sınavlardan aldıkları puanın ALES puanı karşılığının %50’si, yüksek lisans mezuniyet not ortalamasının %15’i, yabancı dil sınav puanının veya eşdeğerliği kabul edilen sınav puanının %15’i ve yapılacak bilimsel değerlendirme sınavı sonucunun %20’si toplamının, 100 üzerinden en az 70 puan olması koşulu aranır ve elde edilen toplam puanlarına göre sıralama yapılır.

d) Lisansüstü programlar için yapılacak bilimsel değerlendirme sınavına girmeyen aday başarısız sayılır.

e) Lisansüstü programlara başvuru yapan öğrenci adaylarının, lisans/yüksek lisans diploma not ortalamaları değerlendirmeye alınırken, Senato tarafından kabul edilen 100’lük not çevirim tabloları kullanılır. Eğer Senato tarafından kabul edilen 100’lük not çevirim tabloları mevcut değilse, YÖK’ün 100’lük not sistemi karşılığı kabul edilen not çevirim tabloları kullanılır.

 

KESİN KAYITTA YAPILMASI GEREKENLER

 

1- Kesin kayıt işlemleri 02-04 Eylül 2024 tarihleri arasında “Online” yapılacaktır.

(Yedekler İçin Kayıt Tarihi 1. Tur 06 Eylül 2024, 2. Tur 09 Eylül 2024  “Online” olarak)

2- Ön Başvuruda kullanmış olduğunuz mail adresi / TC Kimlik No ve şifreniz ile “ENSTİTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE” (https://obs.aku.edu.tr/oibs/ina_app/login.aspx) giriş yapınız. (Şifrenizi hatırlamıyorsanız ‘Şifremi unuttum’ linkinden mail adresinize yeni şifre gönderebilirsiniz.)

3- Başvuru Sistemine giriş yaptığınızda “SONUÇLAR” kısmında “ONLINE KAYIT İŞLEMLERİ” sekmesine tıklayınız buradan “ONLINE KAYIT YAP” butonuna tıklayınız, açılan sayfadaki taahhütnameyi okuyup “Kabul ediyorum” işaretleyip “KAYDET” butonuna tıklayarak Enstitü kaydınızı tamamlayabilirsiniz.

4- Beden Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim programına kesin kayıt yaptıracak öğrenciler, 10.500 TL ikinci öğretim harç ücretini Vakıfbank şubeleri veya Vakıfbank internet bankacılığından öğrenci numaralarını girerek yatırdıktan sonra kesin kayıtlarını gerçekleştireceklerdir.

 

 ONLINE ENSTİTÜ KESİN KAYIT İÇİN TIKLAYINIZ

 

DERS SEÇİMİNDE YAPILACAK İŞLEMLER

 

       Enstitümüzün 2024-2025 Güz Yarıyılı kayıt yenileme dönemi 16 Eylül 2024 Pazartesi -20 Eylül Cuma 2024 tarihleri arasında ve Ders Seçme işlemi internet ortamından yapılacaktır. Öğrencilerin aşağıdaki işlem sırasını takip etmeleri gerekmektedir:

      1- Öğrenci, 20 Eylül Cuma 2024 saat 17:00’a kadar danışmanı ile iletişim kurarak; https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx  adresinden;  Kullanıcı Adı olarak Öğrenci Numarasını Şifre Olarak T.C. Kimlik numarasının ilk 5 rakamını kullanarak veya e devlet kapısı ile sisteme giriş yapacaktır.

     2- Öğrenci, danışmanının bilgisi dahilinde sisteme giriş yaptıktan sonra sayfasındaki menünün sol kısmında Ders ve Dönem İşlemleri bölümünden Ders Kayıt butonuna tıklayarak ders seçme işlemini gerçekleştirecektir.

     *Danışman atanması yapılmayan öğrencilerin danışmanlık hizmetleri Anabilim Dalı Başkanı tarafından yürütülecektir.

 

ÖĞRENCİ NUMARANIZI ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

29 Ağustos 2024, Perşembe 448 kez görüntülendi